Taller itinerant de còmica del 10 al 21 de Febrer

TALLER ITINERANT DE CÒMICA

Des de la Fundació Pere Tarrés treballem contínuament per programar activitats lúdico-educatives que es duguin a  terme durant l’estona de menjador. Una d’aquestes activitats és el taller de Còmica itinerant. Aquest taller el durà a  terme la Clown Maica que desenvoluparà un espectacle adreçat a les diferents franges educatives, per proximadament, una vintena de nens i nenes a cada grup. Sovint la repartició dels grups es farà per classes fins a un màxim de 30 nens i nenes per grup. La finalitat de l’activitat serà gaudir d’una estona de menjador diferent. El nostre objectiu serà que el màxim nombre d’usuaris puguin participar d’aquesta activitat. Per aquest motiu el taller  s'anirà desplaçant a totes les escoles que col·laboren amb la Fundació Pere Tarrés.
 
 

TALLER DE CÒMICA

“Arrieu les veles!” Són les paraules més emprades per arrancar un vaixell, i això serà el que faran els nens i nenes amb
aquest taller, ajudaran a la pirata Maica a superar un sèrie de proves per tal d’aconseguir posar el vaixell en funcuinament.

El “Clown” és una de les disciplines artístiques més difícils i exigents, ja que convina totes les branques artístiques com ara els malavars, màgia, dansa, teatre etc. per tal de juntar-les en una de sola i conseguir un únic objectiu: fer riure.

I justament això serà el que veuran els nens i nenes que participin en aquest taller, aprendran a com fer riure i
col·laboraran amb la Clown Maica per així conseguir-ho. I la pirata Maica, mitjantçant el fil conductor de la història d’un vaixell que té  roblemes per engegar, conduirà als nens i nenes a dins d’aquest món en el que tot és possible, en el que es pot fer que navegui un  vaixell, en el que del no res es pot fer simplent, que neixi l’humor.

DESCRIPICIÓ

El principal objectiu d'aquest taller és apropar a les/els assistents al món del Clown i l’humor fent de l’estona de migdia un espai diferent. Es tracta de donar l'oportunitat als nens i nenes de ser clowns per un dia tot ensenyant els coneixements bàsics per començar a crear el seu pròpi humor mitjançant proves senzilles i petites manualitats que  desenvoluparan la seva creativitat i imaginació.
 
 

OBJECTIUS

  • Potenciar la psicomotricitat fina.
  • Desenvolupar la creativitat.
  • Treballar la cooperació.
  • Sensibilitzar l'expressió artística.
  • Millorar l'acte-superació i l'autoestima
  • Desenvolupar la capacitat d'improvisar i jugar
  • Potenciar la comunicació i el treball de grup.
  • Desanvolupar la concentració.
  • Estimular els reflexos, la destresa i l'agilitat.

ESTRUCTURA DEL TALLER

Durada del taller: 60 minuts
Destinataris: Infantil, Primària i Secundària
El tallerista estructurarà diferents metodologies depenent del grup d’infants i l’espai:
Cicle Infantil -> Espectacle.
Cicle Primària -> Espectacle i taller.
Cicle Secundària -> Conferència amb espectacle.
 
 

ESPAI

És important disposar d’un espai tranquil i ampli per realitzar aquesta activitat. Ex: una aula o sala d’actes.

LA FIGURA DEL MONITOR

La figura del monitor durant aquesta activitat haurà de ser present per ajudar a conduir el grup, a més d’ajudar al tallerista a l’hora de realitzar el taller.
 

Trobareu el PDF de l'activitat aquí

  • No s'han trobar comentaris

Deixa els teus comentaris

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.