Des del claustre...

L’escola Fructuós Gelabert és una escola pública de tots i per a tots. En el Projecte Educatiu definim que la nostra escola és un espai públic que s’orienta en un marc general democràtic d’implicació i participació. Democràcia suposa escolta mútua, respecte al consens establert i a les opinions divergents i transparència en les decisions que es prenen. Som una institució arrelada al país, però amb les finestres obertes al món. Som una escola catalana en llengua i cultura que utilitza aquesta llengua de forma habitual en les relacions i comunicacions quotidianes i a la vegada respectuosa amb la resta de llengües que hi conviuen (PEC, 2013).

Donada la situació social actual que estem vivint, l'escola ha de continuar vetllant per aquests principis que ens defineixen.

A les aules, com sempre, continuarem donant espais als nens i nenes per poder parlar del que els preocupa, del que senten, del que viuen, del que veuen, del que els inquieta, del que els encurioseix... sempre des del respecte a la diversitat d’opinions i donant cabuda a tothom. L’escolta, la convivència, la tolerància, la pau, la llibertat de pensament, la presa de decisions, l’esperit crític... són aspectes i valors que promovem des de l’equip de mestres assumint la responsabilitat de no posicionar-nos, molt conscients del nostre paper com a professionals de l’educació.

A banda de l'activitat docent, els mestres ens posicionem de maneres diverses, ens adherim i fem les accions que considerem, sempre sent respectuosos i sense implicar els nens i nenes.

Sabem que el moment que estem vivint és molt complex i que hi ha una línia molt fina entre allò polític i allò social. Les actuacions que fem volen defensar valors que ens defineixen com a escola pública.

El Claustre de mestres de l'escola

  • No s'han trobar comentaris

Deixa els teus comentaris

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.