Vídeos reivindicatius

 

Veure més vídeos

Jornada R al Fructuós

 

Veure més àlbums

Calendari Reivindicatiu

JORNADA D'OBJECCIÓ A LES PROVES DE COMPETÈNCIA DE 3R DE PRIMÀRIA

Famílies,

El proppassat 10 de març algunes famílies de tercer de primària de l'escola van objectar i no van realitzar les proves de competència que el  Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu organitza cada any a tercer de primària, sisè de primària i quart de secundària.

Les famílies van decidir fer objecció pels següents motius:

 En primer lloc, les proves provoquen una regressió pedagògica que va en contra de l'actual conjuntura d'innovació educativa: interrompen els projectes pedagògics i els programes curriculars de cada centre per reorientar-los a l'obtenció de bons resultats, perjudiquen la personalització dels aprenentatges i desautoritzen la tasca avaluadora dels mestres. Les proves neutralitzen especialment els models pedagògics més innovadors i promouen aquells models involutius que deixen de banda els processos per centrar-se en la puntuació i els resultats.

En segon lloc, les proves s'estan convertint en un instrument de segregació per als alumnes i els centres. Aquests exàmens permeten etiquetar i classificar els alumnes en funció dels resultats obtinguts, de manera que alguns centres de secundària ja utilitzen els resultats de sisè per seleccionar prematurament i segregar els alumnes en diferents grups segons els nivells obtinguts en el canvi de cicle. A nivell de centre, les puntuacions són utilitzades per pressionar centres i docents (els mestres tenen vinculat part d'un complement al resultat de les proves) i són utilitzades també com a eina de màrqueting educatiu en els processos de preinscripció, tot fomentat els rànquings i la rivalitat entre escoles.

Aquell dia, un grup de pares i mares  dels alumnes de tercer van fer una sortida al Museu Blau de Barcelona i d'altres activitats com de la "deconstrucció " d'un dibuix fet pels infants.

Us fem arribar un petit tast de com va anar la jornada:

https://vimeo.com/209434806

Si voleu tenir més informació, podeu consultar aquests enllaços:

http://noalalomce.net/


I consultar els documents adjunts


pdf
File Name: ARGUMENTARI_Objeccio-Proves-Lomce-2016.pdf
File Size: 236 kb
Download File

Deixa els teus comentaris

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termes i condicions.
  • No s'han trobar comentaris