12è Tots a l'escola - El mónUn any més, us convoquem el dia 29 de març a la Jornada del TOTS A L’ESCOLA que enguany dediquem al MÓN.


En aquesta jornada compartida amb altres famílies, nens i nenes volem viatjar, experimentar, conèixer i menjar-nos el MÓN...

Història, costums, cultures, cançons, danses, contes i llegendes, ètnies, religions, paisatges, idiomes i alfabets, recursos, crisis, guerres, refugiats.

Des de dins de l’escola viurem un dia especial. Durant tot el dia i col·laborant amb altres famílies farem tallers i altres activitats a les aules amb els infants

i assumirem la resta de funcions del personal docent i d’administració (direcció, consergeria, patis, etc..).

Com cada any amb la Jornada del TOTS A L’ESCOLA viurem i enfortirem la Comunitat Educativa que és el Fructuós Gelabert...


El nostre petit gran MÓN.


  #TotsalescolaSegueix la jornada en directe!

EL DIA DEL TOTS A L'ESCOLA ESTÀ A TOCAR!

Enguany, volem fer de l'entrada de l'escola el MÓN de tots. Per això, un cop més, hem demanat la col·laboració de totes les famílies.
Divendres passat vàreu rebre una cartolina blanca junt amb un full verd amb instruccions.

Nen@s, necessitem molts dibuixos de cases! Recordeu que poden ser inventades, imaginades, on viviu ara, la casa del poble o la de les darreres vacances. Fins i tot tipus de cases que no acostumem a veure al nostre entorn com iglús o tipis.

També en faria il·lusió que compartíssiu un moment en família i ens dugueu una fotografia que representi aquest moment. Fent esport, llegint, de viatge... Qualsevol moment en família farà goig!!

Teniu fins dilluns 27 per deixar les vostres creacions a la capsa que hem deixat al prestatge de l'Olga.
INSTRUCCIONS GENERALS
Famílies, si voleu fer-vos una mica d’idea del què és el Tots a l’escola, entreu al web que us hem penjat un vídeo d’una edició anterior.

Graelles d’organització:
Durant DUES setmanes trobareu unes graelles penjades al passadís del menjador, a partir del 23 de febrer.
Espai on us heu d’apuntar en el cas de voler organitzar o col·laborar en un taller d’algun curs de l’escola o participar en les altres tasques de gestió de l’escola (consergeria, direcció, espai de pati...)
Recordeu que és important omplir-les perquè després ens puguem organitzar i tot rutlli correctament.

Reunió organitzativa famílies i mestres:
9 de març, 16:45h a l’escola.

En aquesta reunió hauríeu de venir amb el taller que voleu fer pensat per poder compartir-ho amb les mestres del nivell i poder organitzar el material i el què faci falta.

NOVETAT: Comissió de Tots a l’escola portaran una samarreta amb algun distintiu (staff) per ajudar-vos! 

El MÓN, i sempre amb accent diacrític, ho és tot.
Encara que també el nostre racó de MÓN és el nostre MÓN.
La família, els amics, el barri i l’escola són el nostre MÓN.
Tots tenim el nostre propi MÓN interior i fins i tot hi ha qui sempre viu al seu MÓN i d’allà no en surt.
D’altres, els rodaMÓNs, sempre van d’una banda a l’altra del MÓN sense parar.
Voldríem tenir tot el temps del MÓN i ens voldríem menjar el MÓN però al final és el MÓN el que se’ns menja.
De grans volem ser dones i homes de MÓN i conèixer MÓN.
Vivim en un MÓN globalitzat però més que mai és molt important no deixar de tocar de peus a terra
i seguir treballant des del MÓN local per arribar a fer un MÓN millor, més just, més igualitari i sostenible.
     


Espai21 es fa ressò del "Tots a l'escola"Els blog Espai21 s’ha fet ressò de la jornada del “Tots a l’escola”. Destaca la participació dels els pares i mares que fan visible la tasca diària de l'equip de professores i professors, canviant els papers i prenent encara més un rol actiu dins l'escola. També com aquell dia, l'equip docent es fa un regal per compartir un temps i espai per a la creació compartida.

GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES PEL TOTS A L'ESCOLA!!!


Gràcies per la vostra col·laboració. Gràcies per donar el testimoni de la vostra preocupació i inversió en educació. Tant de bo, l’exemple de la nostra comunitat es reflectís en les polítiques que, de vegades, escatimen recursos, dicten lleis inadequades i no estimulen, ni promocionen, ni afavoreixen la qualitat de l’aprenenatatge que els nostres infants –TOTS I TOTES!- reclamen. Prediquem amb el testimoni: d’il·lusió, de compromís, de generositat. Aquesta és la millor competència que els podem deixar als nostres fills/es i alumnes. Per molts anys i...
GRÀCIES A TOTES I TOTS!

DEMANDA DE MATERIAL PER AL TOTS A L’ESCOLA


Què es necessita?

1. Mostres de material divers per veure textures i colors. D'uns 20 x 20 cm aproximadament, fàcilment retallables, manipulables, originals i de qualitat. Per exemple: cartolines amb textures, roba peluda, roba d'ant, roba amb escates, paper amb escates...

2. Pals de xupaxups.

Podeu deixar el material en una bossa de plàstic a la sala de l’AMPA

Gràcies

RECORDATORI TOTS A L’ESCOLA


RECORDEU QUE HEM D'OMPLIR EL MURAL DEL VESTÍBUL AMB LA FOTO FAMILIAR!!

I la proposta d’il·lustració sobre el petit príncep que us arribarà en forma de cartolina aquesta setmana. Abans del dia 20 de març l’heu de retornar a l’escola, a la caixa que hi haurà en el vestíbul.

I gràcies a tots i totes. Aquesta setmana ha sigut molt positiva per acabar d’organitzar el Tots a l’escola amb la participació de les famílies i els mestres que vareu concretar els tallers. Amb una comunitat educativa amb ganes de col·laborar i implicar-se, la feina sempre és més fàcil i positiva.
Sobretot recordeu acabar d’omplir i lliurar les fitxes de cadascuna de les activitats.